× Naslovna Čačanski polumaraton Objave Multimedija Facebook Instagram Strava klub
Rezultati

II čačanski polumaraton

NAJAVA DOGAĐAJA

Ohrabreni dosadašnjim uspesima, nastavljamo gde smo stali prošle godine.

Srpski atletski savez nam je ukazao poverenje i dodelio nam organizaciju Prvenstva Srbije u polumaratonu u okviru drugog čačanskog polumaratona.

Atletski klub “ČAAK”, u saradnji sa lokalnom samoupravom i prijateljima sporta, organizuje ovu prestižnu trku koja već postaje tradicionalna, a naš grad zauzima važno mesto na atletskoj mapi Srbije i Evrope.

S obzirom da je polumaraton ozbiljan ispit i za profesionalne dugoprugaše, ni ovaj put nismo zaboravili na manje spremne ljubitelje sporta i rekreativce, za koje je planirana trka zadovoljstva na 5 km i trka na 10 km, a posebno mesto u okviru manifestacije predviđeno je za decu, kroz trke atletskih škola C, B i A.

Organizovanjem sportskih manifestacija u našem gradu stvorili smo prepoznatljiv imidž, koji podrazumeva brigu o potrebama svih građana, pa i osoba ometenih u razvoju, za koje smo takođe organizovali trku na 200m pod sloganom "Svi smo pobednici”.

I to nije sve, deo novca prikupljen kroz kotizacije i sponzorstva biće doniran u humanitarne svrhe.

DOBRODOŠLI NA PRVENSTVO SRBIJE U POLUMARATONU I DRUGI ČAČANSKI POLUMARATON!


ORGANIZATORI MANIFESTACIJE

STAZA

Mesto događaja: Čačak

Trke na 5km, 10km i polumaraton startuju ispred restorana "Proleće" u centru grada, a trke atletskih škola i osoba sa smetnjama u razvoju startuju ispred kafića "Srce" i kafića "Monca".

START – Restoran "Proleće" – Ulica župana Stracimira (pored zgrade Gradske uprave i Ekonomske škole) – Pošta – Ulica Svetog Save – tabla hotel Morave, pa do kružnog toka kod hotel “Morave” – Bulevar Vuka Karadžića (do tržnog centra STOP SHOP, DIS-a ) – okretnica kod picerije "Bulevar", gde se nalazi prva okrepna stanica, natrag bulevarom Vuka Karadžića duž Nemanjine ulice – skretanje u Birčaninovu ulicu – Ulica dr Dragiše Mišovića ka Ulici cara Lazara, Ulica devet Jugovića – Ulica dr Jaroslava Kuželja – restoran "Proleće" - CILJ

Staza je:

PREDVIĐENE TRKE

PROMOTIVNE TRKE

PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na trci državnog prvenstva u polumaratonu imaju trkači licencirani od strane svojih atletskih klubova koji su članovi Srpskog atletskog saveza.

Pravo učešća na 2 čačanskom polumaratonu imaće svi zainteresovani koji su psihofizički i zdravstveno sposobni za ovakav vid aktivnosti, u skladu sa zakonom o sportu.

Promoter II čačanskog polumaratona je Hadži Lazar Filipović, paratriatlonac i reprezentativac Srbije.

Voditelj programa je legendarni Radoslav Rale Simić!


INSTRUKCIJE ZA UPLATU

STARTNI PAKET

5K: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, okrepa na stazi, pamučna majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.)

10K: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, energetski gel, okrepa na stazi, dry skin majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.) - Pregled veličina

Polumaraton: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, magnezijum, okrepa na stazi, dry skin majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.) - Pregled veličina

U zavisnosti od aktuelne situacije sa COVID-19 i mera vlasti koje se odnose na boravak većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, organizator će takmičare blagovremeno obavestiti o ostalim aktivnostima i organizovanom druženju pre i posle trke. Pratite vesti na našem sajtu i naš nalog na društvenim mrežama za više informacija.

NAGRADE

PRIJEMNI CENTAR

Dom kulture Čačak – preuzimanje učesničkih paketa, info pult Polumaratona, izjava o učestvovanju u trci na sospstvenu odgovornost, a za maloletna lica saglasnost potpisuje roditelj.Prijavi se za trku Bićete preusmereni na sajt RunTrace.org

Vidimo se na trčanju!