× Naslovna Informacije Prijava Objave Multimedija Facebook Instagram Strava klub
Prijavi se

Informacije

NAJAVA DOGAĐAJA

Ohrabreni dosadašnjim uspesima, nastavljamo gde smo stali prošle godine.

Srpski atletski savez nam je ukazao poverenje i dodelio nam organizaciju Prvenstva Srbije u polumaratonu u okviru drugog čačanskog polumaratona.

Atletski klub “ČAAK”, u saradnji sa lokalnom samoupravom i prijateljima sporta, organizuje ovu prestižnu trku koja već postaje tradicionalna, a naš grad zauzima važno mesto na atletskoj mapi Srbije i Evrope.

S obzirom da je polumaraton ozbiljan ispit i za profesionalne dugoprugaše, ni ovaj put nismo zaboravili na manje spremne ljubitelje sporta i rekreativce, za koje je planirana trka zadovoljstva na 5 km i trka na 10 km, a posebno mesto u okviru manifestacije predviđeno je za decu, kroz trke atletskih škola C, B i A.

Organizovanjem sportskih manifestacija u našem gradu stvorili smo prepoznatljiv imidž, koji podrazumeva brigu o potrebama svih građana, pa i osoba ometenih u razvoju, za koje smo takođe organizovali trku na 200m pod sloganom "Svi smo pobednici”.

I to nije sve, deo novca prikupljen kroz kotizacije i sponzorstva biće doniran u humanitarne svrhe.

DOBRODOŠLI NA PRVENSTVO SRBIJE U POLUMARATONU I DRUGI ČAČANSKI POLUMARATON!


ORGANIZATORI MANIFESTACIJE

STAZA

Mesto događaja: Čačak

Trke na 5km, 10km i polumaraton startuju ispred restorana "Proleće" u centru grada, a trke atletskih škola i osoba sa smetnjama u razvoju startuju ispred kafića "Srce" i kafića "Monca".

START – Restoran "Proleće" – Ulica župana Stracimira (pored zgrade Gradske uprave i Ekonomske škole) – Pošta – Ulica Svetog Save – tabla hotel Morave, pa do kružnog toka kod hotel “Morave” – Bulevar Vuka Karadžića (do tržnog centra STOP SHOP, DIS-a ) – okretnica kod picerije "Bulevar", gde se nalazi prva okrepna stanica, natrag bulevarom Vuka Karadžića duž Nemanjine ulice – skretanje u Birčaninovu ulicu – Ulica dr Dragiše Mišovića ka Ulici cara Lazara, Ulica devet Jugovića – Ulica dr Jaroslava Kuželja – restoran "Proleće" - CILJ

Staza je:

PREDVIĐENE TRKE

PROMOTIVNE TRKE

PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na trci državnog prvenstva u polumaratonu imaju trkači licencirani od strane svojih atletskih klubova koji su članovi Srpskog atletskog saveza.

Pravo učešća na 2 čačanskom polumaratonu imaće svi zainteresovani koji su psihofizički i zdravstveno sposobni za ovakav vid aktivnosti, u skladu sa zakonom o sportu.

Promoter II čačanskog polumaratona je Hadži Lazar Filipović, paratriatlonac i reprezentativac Srbije.

Voditelj programa je legendarni Radoslav Rale Simić!


INSTRUKCIJE ZA UPLATU

STARTNI PAKET

5K: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, okrepa na stazi, pamučna majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.)

10K: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, energetski gel, okrepa na stazi, dry skin majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.) - Pregled veličina

Polumaraton: Startno pakovanje, startni broj, energetsko piće, magnezijum, okrepa na stazi, dry skin majica Polumaraton (za uplate do 17.09.2020.) - Pregled veličina

U zavisnosti od aktuelne situacije sa COVID-19 i mera vlasti koje se odnose na boravak većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, organizator će takmičare blagovremeno obavestiti o ostalim aktivnostima i organizovanom druženju pre i posle trke. Pratite vesti na našem sajtu i naš nalog na društvenim mrežama za više informacija.

NAGRADE

PRIJEMNI CENTAR

Dom kulture Čačak – preuzimanje učesničkih paketa, info pult Polumaratona, izjava o učestvovanju u trci na sospstvenu odgovornost, a za maloletna lica saglasnost potpisuje roditelj.Prijavi se za trku Bićete preusmereni na sajt RunTrace.org

Vidimo se na trčanju!