× Naslovna Čačanski polumaraton Objave Facebook Instagram Youtube Strava klub
Rezultati

Čačak je trčao II čačanski polumaraton

Objavljeno:

|

Kategorija: Vesti

|

Autor: Čačanski polumaraton

Prošlogodišnju trku smo završili obećanjem da će II čačanski polumaraton biti bolji i uspešniji od prvog, a danas ponosno možemo da potvrdimo da smo svoje obećanje ispunili, i da sebi i građanima Čačka obećavamo da će ova manifestacija svake godine postajati sve bolja.

Ako se sada osvrnemo na prethodnih 6 meseci, podsetićemo se koliko je ovaj put bio težak i neizvestan. Situacija sa pandemijom COVID-19 je nas, sportske radnike i sportiste, dovela u jako nezavidan položaj, prepun izazova sa kojima se ranije nismo susretali.

Dodela domaćinstva državnog prvenstva u polumaratonu za 2020. od strane Srpskog atletskog saveza za nas je predstavljala ogromnu čast ali i obavezu. Bili smo svedoci otkazivanja uličnih trka širom Srbije. Pored svih problema i prepreka ni jednog trenutka nismo odustajali od organizacije događaja.

Čačak trči | II čačanski polumaraton

Izabrali smo teži put

Prepreke su bile velike i teške ali nasmejana lica trkača i euforija na ulicama grada za nas je potvrda da je svaka dozvola, dopis, mišljenje, zabrana, nova dozvola, novi dopis, novo mišljenje i nova zabrana… imala smisla.

sve je imalo smisla i vredelo je uloženog truda.

Posebnu zahvalnost dugujemo Srpskom atletskom savezu, rukovodstvu grada Čačka, sportskom centru Mladost Čačak, Čačanskom sportskom savezu, i svim ostalim preduzećima i pojedincima.

Zajedno smo dali više od svojih mogućnosti i uradili sve da poštujući sve propisane mere nadležnih službi i inspekcija, organizujemo ovaj događaj na način da svaki učesnik sa širokim osmehom napusti Čačak i sa pozitivnim utiscima poželi da se vrati sledeće godine.

Danas možemo da kažemo da bez vaše nesebične pomoći i angažovanja ovaj događaj ne bi bilo moguće održati. Zbog toga još jednom - HVALA!

Ponosno možemo da kažemo da smo ugostili rekordan broj takmičara na državnom prvenstvu u polumaratonu, a da su mere o ograničenju broja učesnika bile razlog što nas u nedelju 27.9. na ulicama Čačka nije bilo mnogo više.

Interesovanje za trku je bilo iznad naših najoptimističnijih očekivanja.

Sponzori i prijatelji II čačanskog polumaratona

Zahvaljujemo se i svim učesnicima II čačanskog polumaratona

Čestitamo pobednicima i svima koji su učestvovali na nekoj od trka i državnom prvenstvu. Vaše prisustvo i ogromno interesovanje koje ste pokazali za dolazak i takmičenje u našem gradu za nas je bio najveći motiv da u najtežim trenucima ne odustanemo od organizacije, a vaše reakcije u danima posle trke su potvrda da smo svoj posao obavili dobro.

Na kraju obećavamo da ćemo biti bolji!

Kao mladi organizatori koji uče na svojim greškama, uz ostale sitne nedostatke, nećemo ostati nemi pred činjenicom da su se mnogi takmičari žalili na dužinu ovogodišnje trase.

Zbog državnog prvenstva u polumaratonu stazu smo zvanično sertifikovali.

Sertifikat

Takođe smo svesni da je neslaganje sa GPS meračima takmičara očigledno i da se ne može ignorisati. Zbog toga vas kao organizatori obaveštavamo da preduzimamo sve mere kako bismo ispitali i razumeli sve okolnosti koje su dovele do ove situacije i uradili sve kako bismo takve greške otklonili.

Hvala vam na razumevanju!

Do narednog susreta šaljemo vam iskrene sportske pozdrave!

Organizacioni odbor čačanskog polumaratona