× Naslovna Čačanski polumaraton Objave Facebook Instagram Youtube Strava klub
Rezultati

Ivan Dlačić - trkačka priča

Objavljeno:

|

Kategorija: Trkačke priče

|

Autor: Ivan Dlačić

Zdravo drugari! Ja sam Ivan Dlačić, imam 32 godine, iz Čačka sam, tačnije iz Ljubića. Zadnjih 11 godina živim u Beogradu.

Kao mali trenirao sam fudbal, košarku, atletiku, bavio se plesom. Lutao po sportovima kao i sva deca. Uvek se vraćao onom pravom, osnovnom trčanju, atletici “KRALJICI SPORTOVA”. U čemu se i danas pronalazim i veoma sam ponosan na to. Želju za atletikom probudili i prvi moji uzori bili su oni koji su mi najbliži, otac Milan i stric Dragan Dukanac. Od osnivanja kluba ČAK ČAČAK 2006. godine sam u klubu.

Ivan Dlačić

Po prelasku u Beograd odlazim u AK Partizan (trener Nenad Milošević), a nešto kasnije 2013. godine u AK Crvena Zvezda (trener Miloš Salaški). Da bih se pre nekoliko meseci vratio u svoj matični klub. Istakao bih da sam 2016. godine uspešno završio Triatlon trku Half distance iroman kao treći u svojoj kategoriji. Prošle godine sam postao šampion Vojske Srbije u disciplini 1500 metara. Na štafetnim trkama polumaraton, maraton, ultra maraton prošle godine više puta bio na postolju kod nas kao i u regionu.

Ivan Dlačić

Ivan Dlačić

Podizanje svesti o trčanju i zdravom načinu života dajemo svi mi koji taj dan izađemo iz kuće i bar 20-30 minuta protrčimo kroz naš kraj pored komšije. Na taj način smo sigurno stimulisali neke ljude da rade prave i pametne stvari i koriguju svoje životne navike. Oduvek se čovek kretao i trčao, ranije u plemenima a sada svako ima svoj klub i pleme za koje trči. Svaka trka je novi izazov, sticanje novih prijatelja, pobeđivanje sebe, nova putovanja i one slatke finišerske medalje koje čuvamo kao uspomenu na tu trku.

Ivan Dlačić

Novu dimenziju trčanju u ovoj današnjoj eri dao je prekaljeni borac, atleta, trener, Zdravko Mišović, koji je rekreativce uvrstio u ekstra klasu trkača. Gde god da se pojavio, sa svojom ekipom plenio je i bio ispoštovan od strane organizatora. Više puta i sam bio sam prisutan na takvim događajima, osećajući se kao u olimpijskom selu. Ti ljudi su došli da istrče polumaraton i ništa ih neće zaustaviti. Tako se nadam da će ovoga puta ti autobusi, brodovi krenuti ka Čačku na državno prvenstvo u polumaratonu.

Ivan Dlačić

Jer 27.09.2020. godine Čačak trči, trči i ti!