× Naslovna Čačanski polumaraton Objave Facebook Instagram Youtube Strava klub
Rezultati

Tri-tim Čačak

Objavljeno:

|

Kategorija: Trkačke priče

|

Autor: Jelena Paunović

Pozdrav drugari, pišem ispred naše male grupice, Čačak trči – Tri tim Čačak. Kao rekreativci naša grupica je aktivna nešto više od godinu dana, i trudimo se da okupimo sve koji žele i vole da trče.

Tri tim Čačak

Ovom prilikom bih želela da pozovem sve koji su dobre volje, trkače i one koji to žele da postanu, godine naravno nisu bitne, one su uvek samo broj, da se pokrenu i iskoriste svoje slobodno vreme da pruže svome telu ono što je najbolje, odnosno da uvide da fizička aktivnost nije „bauk“ 😁 već samo dodatno gorivo za naš organizam.

Ove godine smo imali sreće da se renovirala naša čačanska lepotica - atletska staza, tako da sada Čačani imaju sjajnu podlogu za trčanje, a ujedno i savršeno mesto za druge fizičke aktivnosti, kao i za dobro druženje.

Tri tim Čačak

Uglavnom nam se postavljaju ista pitanja: “zašto nam to treba, kako nam ne dosadi, šta vidite u tome, jeste li ludi.” ja nemam tačan odgovor na ovo pitanje.

Naravno da i nas savlada umor i da nam nije ni do čega i da imamo nekada svoje loše trenutke, ali sam taj osećaj kada obujem patike za trčanje i kada krenem u osvajanje novog kilometra, meni predstavlja neku novu dimenziju, beg od teških trenutaka, i na kraju kada iscedim majicu od znoja znam da sam postala bolja i jača osoba i da sam pobedila.

Mi kao grupica želimo da podignemo svest o trčanju, da srušimo predrasude koje o tome postoje, da svi oko nas uvide da ipak nismo neki „ludi ljudi“ jer na kraju dana svi smo mi isti, imamo svoje porodice, posao, decu, probleme, kućne ljubimce ali i tu jednu posebnu ljubav trčanje.

Tri tim Čačak

Trudimo se da učestvujemo u polumaratonima i maratonima u našoj zemlji kao i ostalim trkama, triatlonima, trail-ovima, ultra maratonima, plivanju… ali se nadamo i što brojnijim medaljama osvojenih i izvan naše granice. Svaka trka je posebna na svoj načini predstavlja nov izazov, uspone, padove, suze, krv i znoj ali ujedno i veliku uspomenu koja ostaje do kraja života.

Takođe želimo da podignemo svest i o plućnoj hipertenziji, koja je retka i izuzetno teška i smrtonosna bolest. INSPIRED BY HOPE TEAM je poseban tim koji je oformilo udruženje PH Srbija, a koji su sačinjeni od trkača polumaratona, maratona i ultramaratona, među kojima se nalaze i trkači u našoj grupici.

Tri tim Čačak

Nadam se da se vidimo na našem II Čačanskom polumaratonu, 27.09.2020. Sa nestrpljenjem očekujemo taj dan, a do tada vam želimo lake noge i nove rekorde.